Turvallisuus ennen kaikkea!

Lasten kuljettaminen polkupyörällä vaatii luotettavat ja testatut välineet. Move & Go Finland tarjoaa useita erilaisia vaihtoehtoja lasten kuljettamiseen.

Pyöräkärry tulee tarvittaessa perässä

Jos käytössä on jo hyvä polkupyörä tehokkailla jarruilla varustettuna, pyöräkärry on erinomainen ja edullinen vaihtoehto. Pyöräkärryjä saa yhden tai kahden lapsen versioina, ja mitä erilaisimmilla varusteilla. Joihinkin malleihin saa talveksi jalakset alle, ja useimpiin on saatavilla juoksusarjoja tai nokkapyöriä. Pienten lasten kuljettamisessa pyöräkärryn etu on se, että nukahtaneen lapsen voi työntää kärryssä kauppaan.

Valikoimiimme kuuluvat seuraavien merkkien kärryt ja niiden varusteet:


S'Cool taXXi pyöräkärryt
XLC pyöräkärryt
BX-Trailers pyöräkärryt
Hamax pyöräkärryt
Blue Bird/Vantly pyöräkärryt
Kids Touring pyöräkärryt
Thule Chariot kärryt ja järjestelmät
Tout Terrain peräkärryt ja peräpyörät

Kuormapyörä on perheen työjuhta

Mikäli kuorman kuljetustarve alkaa olla säännöllistä, matkat pidempiä tai lastia on oltava kymmeniä kiloja, kuormapyörä alkaa puolustaa paikkaansa. Laadukkaaseen kuormapyörään saa jopa sata kiloa kuormaa, niissä on yleensä paikat kahdelle tai neljälle lapselle ja heidän tavaroilleen. Kuormapyörän suuremmasta painosta johtuen se kannattaa valita sähköavusteisena. Move & Go Finlandin kuormapyörämerkkejä ovat Babboe, Johnny Loco ja Urban Arrow.

Babboe kuormapyörät
Scandinavian sidebike sivuvaunut
Taga lastenkuljetuspyörät
Urban Arrow kuormapyörät
Johnny Loco kuorma- ja retropyörät
Bullit kuormapyörät
Dolly-Bikes kuormapyörät
Achielle kuormapyörät
Winther kuormapyörät
Butchers And Bicycles kuormapyörät
Taga lastenkuljetuspyörät
Van Raam inva- ja apuvälinepyörät
ESLA apuvälinepyörät

Tasapainopyörä taaperolle

Kun lapsi on noussut jaloilleen ja alkaa havitella lisää vauhtia, alkaa tulla ajankohtaiseksi tasapainopyörän hankkiminen. Nämä polkimettomat potkupyörät on suunniteltu niin mataliksi, että lapsen jalat ylettyvät maahan ja näin lapsi oppii pysymään pystyssä polkupyörällä. Monesti tasapainopyörää käyttäneet lapset saattaat jättää apupyörävaiheen kokonaan pois!

JD Bugin malleihin saa liitettyä jopa polkimet, jotta myöhäisempi polkemaan totuttelu voidaan aloittaa jo hyvissä ajoin.

S'Cool maasto-, hybridi- ja maantiepyörät
Space Scooter potkulaudat
Woom bikes lastenpyörät
Frog bikes lastenpyörät
JD Bug potkulaudat
Hudora potkulaudat

Peräpyörä matkantekoon

Liikkuva perhe haluaa matkaan pyörillä. Isompaa lasta alkaa kuitenkin olla jo hankala istuttaa kärryyn, mutta toisaalta parin kymmenen kilometrin lenkki on pienelle lapselle liikaa. Peräpyörän kanssa lapsi saa polkea, ja jos alkaa väsyttää, hän voi roikkua mukana ja antaa vanhemman huolehtia matkan teosta. Pyörän kallistellessa tasapainoaisti kehittyy.

Roland peräpyörät

Vetoaisa yhdistää

Peräpyörän haittapuolena on se, ettei lapsi saa itse päättää minne mennään. Mikäli lapsi jo ajaa omalla pyörällään, voidaan aikuisen ja lapsen pyörät yhdistää vetoaisalla. Lapsen väsyessä aisa yhdistetään lapsen pyörään ja se toimii kuten peräpyörä.


Trail-Gator pyörien vetoaisat
Trail Angel vetoaisat

Turvaistuin

Turvaistuin on lapsen kuljetuksessa vaarallisin vaihtoehto. Pyörän kaatuessa lapsi ei pysty itse turvaamaan itseään, ja turvaistuimen kanssa hän putoaa aina korkeimmalta mahdolliselta paikalta. Mikäli lasta kuitenkin halutaan kuljettaa turvaistuimessa, eikä mikään edellä mainituista vaihtoehdoista sovellu, on valittava hyvä ja testattu turvaistuin. Tähän vaikuttavat lapsen paino ja koko. Keskustelemme ja suosittelemme mieluusti turvaistuinratkaisuista.

Römer polkupyörän turvaistuimet
Qibbel polkupyörän turvaistuimet
Hamax polkupyörän turvaistuimet
B.O.B. kärryt ja rattaat